Back to basic

Nieuws!

De afgelopen tijd is het redelijk stil geweest op onze website, facebook pagina en mijn persoonlijke pagina en dit zal nog wel eventjes zo blijven.
We zijn achter de schermen echter aardig druk geweest en het gaat nog veel drukker worden.

 

We gaan namelijk verhuizen!

 

Dankzij de verkoop van onze bus en onze donateurs buiten het walnotenproject om zijn we in staat om een oud huisje met 5000m2 grond te kopen.

Back to basic

Een huisje zonder gas, zonder stromend water, de waterput zit op het terrein van de buren, het hout/kolen fornuis is de verwarming, de voedselkelder onze koelkast, de was zal voorlopig op de hand moeten.
Onszelf wassen wordt in de wastobbe en een toilet moet er nog gegraven worden, want een badkamer is er ook niet.
Het huis is van natuursteen met een leem met kalk stuclaag dat nog heel veel renovatiewerk nodig heeft.
Maar dit neem ik allemaal voor lief, waar anderen een krot zien zie ik een pareltje in de dop met een geweldig uitzicht om ochtends van mij koffie te genieten.

Walnoten

Om hierna keihard aan het werk te gaan, want er staan 2300 walnoten klaar om naar hun tijdelijke grond te verhuizen waar ze tot kleine boom kunnen opgroeien om hierna uitgeplant te worden in het MH17 bos, bij scholen, ziekenhuizen, weeshuizen en waar we het verder ook maar bedenken kunnen.

Ontkiemende walnoten.

Hiernaast liggen er nog een paar duizend zaden klaar om gezaaid te worden, hiervan hoop ik dat er dit jaar nog genoeg groente gaat groeien om al een deel weg te kunnen geven.

Konijnen

Verder hebben we een 5 tal konijnen die net gedekt zijn en binnen enkele dagen na verhuizing zal hier de eerste tijdelijke ren van zo`n 40 a 60 m2  klaar voor moeten zijn waar ze dit jaar met  onze eierkippen en haan in zullen verblijven.
De bedoeling is om alle vrouwtjeskonijnen dit jaar verder op te kweken om volgend jaar met een aantal kolonies te kunnen starten.
Elke kolonie krijgt een groot stuk grond waar ze naar hartenlust kunnen graven en samen kunnen verblijven, met natuurlijk veel vers voer uit de moestuin.
Ook de jongen krijgen een even grote uitgroei ren, rammen en voedsters gescheiden. De eerste 8 weken zullen ze echter gewoon lekker bij de moederkolonie verblijven.

Ja, dit zijn vleeskonijnen, deels bedoeld voor ons zelf en de honden, deels voor verkoop en deels voor donaties.
We zijn van mening dat als er vlees gegeten wordt dit op een zo diervriendelijke manier moet gebeuren.
Geen enkel onderdeel van het dier zal verloren gaan, het vlees wordt gegeten, organen de zelf niet gegeten worden eten de honden en katten, de poten, kop en bloed is ook een lekkernij voor ze, wat te veel is voor onze eigen dieren gaat naar honden uit de omgeving of naar het dierenasiel.
Huiden zullen gelooid en verwerkt worden, konijnenleer en bont wordt hier nog regelmatig gebruikt, geen bont van dieren die hier speciaal voor gefokt zijn en het vlees afval is, maar van een dier wat gegeten wordt. De darmen kunnen in de maden-emmers, dit geeft weer voer aan de kippen en de ontlasting is een zeer goede tuinbemesting. 100% verwerking.

Bewaking

Ter bescherming van de konijnenkolonies en de kippen tegen roofdieren hebben we onlangs 2 jonge straatpups in onze roedel opgenomen. Lees meer over hun hier

De bewakingsdienst

Permacultuur

De tuin zal ingericht worden volgens de permacultuur principes, veel vaste planten en bomen en een grote diversiteit wat allen eetbaar, medicinaal of nuttig is voor insecten om de diversiteit in het bioleven te behouden. Het zal nog wel enkele jaren duren voordat de uiteindelijke opbouw van de tuin voltooid is, maar ook dit is een proces waarvan we veel zullen leren.
Iets meer over permacultuur en de huidige problemen in de landbouw is te lezen in dit artikel wat ik onlangs geschreven heb.

Landbouw, de problemen en de oplossing

Hard werk, maar met liefde

Al met al gaan we dus een paar drukke en zware maanden tegemoet.
Maar dit zullen we tegemoet zien met liefde, want deze voorbereidingen gaan niet alleen voor diverse gezinnen die het hard nodig hebben gezonde maaltijden en een stuk vlees wat ze anders amper kunnen betalen betekenen, maar zal uiteindelijk ook een inkomen en werkverschaffing opleveren van waaruit we nog veel meer kunnen betekenen.
En verder hebben onze walnoten een tijdelijke grond zodat we het walnotenproject voort kunnen zetten, want ook hier gaan we mee verder.

 

Een hele grote dank voor al jullie steun, zowel voor ons persoonlijk als voor het walnotenproject. Jullie steun geeft ons de kracht en mogelijkheid om door te gaan.

 

Tijdelijk weinig bereikbaar

Hoewel deze aankoop ons op lange termijn veel ademruimte geeft door het niet meer betalen van huur en het telen van eigen voedsel, zal het op korte termijn echter even zeer krap worden.
De internet aansluiting zal dus even op zich moeten laten wachten. We zullen echter wel internet op de telefoon zetten, dit is hier vrij goedkoop.

Updates zullen dus voorlopig enkel even te vinden zijn op onze FromDonbasswithLove facebook pagina https://www.facebook.com/fromdonbasswithlove/

en Pascals persoonlijke facebook pagina.https://www.facebook.com/pascal.hillebrand.754
Zodra we weer de beschikking over een internetaansluiting hebben zullen we de uitgebreide updates op de webpagina plaatsen.

Hopelijk tot snel,

From Donbass with Love

Ilse en pascal

 

Back to basic

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *